Ivan Hoffman znovu v éteru

Ivan Hoffman znovu v éteru

Ivan Hoffman znovu v éteru

I když ne na Radiožurnálu. Od února by se měly poznámky Ivana Hoffmana objevovat v servisu nové tiskové agentury Rebel, kterou provozuje vydavatelství Vltava-Labe-Press, majitel regionálních Deníků a bulvárního listu Šíp. Kromě textové verze je bude Hoffman také namlouvat jako audio a VLP je zřejmě vyvěsí na nové webové stránky Deníků.


Smlouvu s VLP sice Hoffman ještě nepodepsal, podle ředitele redakcí a šéfredaktora Deníku Romana Galla je ale vše „na dobré cestě“. Což není moc dobrá zpráva pro generálního ředitele Václava Kasíka, který má podle ředitelky Radiožurnálu Barbory Tachecí s Hoffmanem jednat o možném návratu na hlavní okruh ČRo. Ovšem už ne jako výsadního ranního poznámkáře, nýbrž jako jednoho z pětičlenného týmu podvečerních komentátorů.
Dodejme, že Hoffman dostal stejnou nabídku koncem loňského přímo od Tachecí, tehdy ale odmítl a z Radiožurnálu po Novém roce odešel. Nyní se může vrátit dvojím způsobem: buď se dohodne s Kasíkem, nebo rozhlas zakoupí jeho audiopoznámky od agentury Rebel. Těžko ale říct, zda budou přímo na prodej a zda by byl Radiožurnál jediný, kdo by je vysílal.
Agentura Rebel je totiž před podepsáním smlouvy na dodávání zpravodajství pro síť komerčních rádií zastupovanou společností Media Marketing Services (MMS), do které patří třeba rodina rádií Kiss, Hitrádio, Blaník, ale také pražské Rádio 1, Rádio Spin či Country rádio. Těm chce Rebel nabízet nejen textové, ale i audio zpravodajství. Konkrétně pak hrubé zvukové záznamy z regionů (více o Rebelovi příští týden v tištěném Reflexu).
Pro Ivana Hoffmana by „poznámkování“ pro novou a dravou tiskovou agenturu nemuselo být špatné. Otázkou zůstává, komu by prospělo víc: jestli jemu, nebo Rebelovi, kterému udělá dost dobrou reklamu.