Zuna proti Borhyové?

Zuna proti Borhyové?

Zuna proti Borhyové?

Televize Prima se chystá hýbnout večerními zprávami. Podle všeho se už nebudou jmenovat „první“, protože místo za pět minut sedm by měly začínat o půl osmé, na minutu přesně jako Televizní noviny na Nově. Na první pohled jde o sebevražedný nápad, ale pokud se Prima skutečně rozhodne pro přímou konfrontaci s nejsledovanější zpravodajskou relací v zemi, bude to mít svou logiku.


Ne že by tradiční diváci Televizních novin houfně přepínali na Primu, byť by je zřejmě mohla zlákat údajná moderátorská dvojice Pavel Zuna – Mirka Čejková (či Světlana Zárubová), ale rozhodně by na ni přepnulo více lidí než dnes, kdy proti Televizním novinám běží nesčetněkrát opakovaný seriál M.A.S.H. Pokud by Prima chtěla přímým soubojem s Televizními novinami něčeho docílit, pak by to rozhodně nebyla drtivá porážka Lucie Borhyové a Raye Korantenga.
Jde spíš o to narušit neobvykle vysokou sledovanost jedné jediné televizní zpravodajské relace. Snad s výjimkou Ordinace v růžové zahradě si jakýkoli televizní pořad v této zemi může nechat zdát o dvou miliónech a více diváků. Televizní noviny jich mají přes dva milióny stabilně a tvoří základní pilíř celodenní sledovanosti Novy. Pokud se podaří jejich úspěch snížit, naboří to celkový úspěch Novy. A o to jde především.
Pokud se Prima skutečně rozhodne přesunout svoje večerní zprávy na půl osmou, což nám její vedení sdělí příští pondělí na zvláštní tiskové konferenci, vydělala by na tom také Česká televize. Diváci by se už nemuseli rozhodovat, jestli si v sedm hodin večer pustí zprávy na Primě nebo Události na ČT 1 či ČT 24. A hlavní zpravodajská relace veřejnoprávní televize by už neměla menší sledovanost než následující Události v regionech, kterým hraje do karet fakt, že začínají v době, kdy už zprávy na Primě skončily a Televizní noviny na Nově ještě nezačaly.