VyVolení skončili, všimli jste si?

VyVolení skončili, všimli jste si?

VyVolení skončili, všimli jste si?

Myslím, že na Primě si v sobotu večer pořádně oddychli. Tak hrozné výsledky sledovanosti jako po dobu vysílání třetí řady VyVolených měli naposledy před pěti šesti lety. Pokud je mezi čtenáři tohoto sloupku divák, který se vydržel dívat na celé sobotní finále od osmé večer do půl dvanácté, smekám před ním.


Byl to opravdu bizarní zážitek. Navštívil jsem rodiče v Pardubicích a s hrůzou zjistil, že do cílové skupiny VyVolených patří také moje matka. Zároveň ji ale také zajímalo, kdo vypadne v dalším kole StarDance na ČT 1. Čili takový přepínací večer mezi uřvanou vyvolenou René a prkenným tanečníkem Jirkou Schmitzerem, místo kterého se prý nakonec poklonkoval Robert Záruba. Nevím, četl jsem si Kunderu, do sluchátek poslouchal nějaké úděsné pardubické rádio (zkoušeli jste někdy ladit rádia mimo Prahu?), ale občas mi to přeci jenom nedalo.
Obdivuji Terezu Pergnerovou a její nekonečné napínání diváků přerušované ještě nekonečnějšími reklamními bloky. V tuto chvíli ještě nevím, jaká byla celková sledovanost VyVolených, ale protože mi v nedělní podvečer přišla od Anny Friedmannové z České televize hurónská esemeska s rekordními čísly za StarDance, asi na Primě nebouchalo šampaňské. Sám jsem si šel lehnout asi hodinu předtím, než se moje matka dozvěděla, že sousedem Vladka v baráku od Finepu bude obézní flegmatik Milan.
Co mě však zajímá, budou výsledky sledovanosti Primy po VyVolených. Už v neděli večer, jen co jsem odložil dočteného Kunderu, jsem zalistoval televizním programem na tento týden. Místo VyVolených poběží německé detektivky, thrillery a seriály, tedy osvědčená primácká omáčka, která vždycky zabírala. Chybí už jen Krimi Live, ale to se podle dobře informovaných zdrojů vrátí coby dup taky. Ne že by bylo bůh ví jak sledované, ale berte kámošům práci...