Prima Cinema

Prima Cinema

Prima Cinema

Ať o tom přemítám, jak chci, pořád mi vychází, že na filmovém kanálu Nova Cinema, který začne tuto sobotu vysílat přes kabel a satelit pro nějakých deset procent českých domácností, je nejcennější jenom značka Nova. Představte si, že by stejný produkt nabídla Prima nebo nedej bože nějaká úplně bezejmenná televize.


Nova Cinema uvede starší americké filmy a seriály, ale aby to nevypadalo úplně blbě, na Silvestra pustí v premiéře Letce s Leonardem Di Capriem. Toho si dala taky na homepage svojí internetové stránky www.novacinema.cz a Di Caprio vévodil i propagačním materiálům pro novináře. Jenže kolik lidí z toho zhruba miliónu domácností, kam se Nova Cinema ke konci roku (možná) dostane, se třese na to, aby si pustili zrovna Letce? Neviděli ho snad už v kině nebo na DVD?
Nova moc dobře ví, že hollywoodské velkofilmy v televizi nefungují. Proto si může dovolit jeden takový film obětovat na pofidérní kabelový kanál. Na druhou stranu, Nova Cinema by mohla donekonečna vysílat Troškovy komedie, a stejně bude úspěšná, protože to je prostě Nova. Pusťte stejný film ve stejnou hodinu a den na Nově, Primě nebo ČT 1 a uvidíte, že každý kanál dopadne jinak. Nejvíc diváků bude mít Nova.
A tak jenom čekám, jaké další speciální kanály Nova vymyslí, aby zaplácla místo v připravovaných digitálních multiplexech a jak dlouho jí to budou diváci baštit. Sportovní kanál Novy ještě ano, teleshoppingový už ne? Nonstop kanál s reprízami Ulice a Ordinace v růžové zahradě? Obsahu je dost a reklama se prodá všude. Nova Cinema ještě nevysílá, ale na leden už vyprodala polovinu reklamních časů.
Vítejme v novém, liberalizovaném televizním trhu!