Zásadní diskuse o ničem

Zásadní diskuse o ničem

Zásadní diskuse o ničem

Nevím, zda jste se také nechali nachytat upoutávkovou smrští televize Nova a ve čtvrtek večer ladili speciál Televizních novin s diskusí o „chobotnici“ na Letné. Ze slibovaného ostrého střetu pražského primátora Pavla Béma a architektem Janem Kaplickým nebylo vůbec nic. A nemohli za to sami diskutéři.

Nevím, zda jste se také nechali nachytat upoutávkovou smrští televize Nova a ve čtvrtek večer ladili speciál Televizních novin s diskusí o „Chobotnici“ na Letné. Ze slibovaného ostrého střetu pražského primátora Pavla Béma s architektem Janem Kaplickým nebylo vůbec nic. A nemohli za to sami diskutéři.
Velmi rozpačitá moderátorka Pavla Charvátová nedokázala rozproudit živou diskusi, pořad postrádal dynamiku, byl křečovitý a nezachránil ho ani exkluzivní průzkum Novy o tom, co si o Národní knihovně na Letné myslí horník z Ostravy a nějaký pán z Uherského Hradiště, co během odpovídání na otázku utahoval jakýsi vrut.
Diváci sice mohli posílat esemesky, jestli chtějí Chobotnici na Letné nebo ne, Nova ale zveřejnila jenom procentuální poměr obou odpovědí a nikoli údaj, kolik lidí hlasovalo. Těžko tak můžeme odhadovat, zda se speciální vydání TN vyplatilo i z tohoto hlediska – esemesky jsou samozřejmě zpoplatněné a televizi náleží část zisku.
Pokud měl být speciál Televizních novin myšlen jako ukázka, co dokáže nové zpravodajské studio televize Nova za 600 miliónů korun, asi se povedl. Nova ho vysílala v širokoúhlém formátu 16:9 a ve vysokém rozlišení obrazu. Na druhou stranu ani nejlepší technická kvalita nenahradí zoufalý obsah. Jestliže to měl být triumfální návrat Pavly Charvátové, stažené z moderování Televizních novin, rozhodně se nepovedl.
Pokud to měla být ukázka neschopnosti Pavly Charvátové a důvodu, proč by se měla Nova této moderátorky zbavit, záměr se nepochybně povedl. Charvátové se nejlépe vedlo v moderátorské dvojici s Pavlem Zunou a bylo by pro ni, ale i pro Novu (neřkuli Primu) nejlepší, kdyby se k téhle osvědčené roli čtečky zpráv vrátila.