Nevolejte. Jsem ve vile.

Nevolejte. Jsem ve vile.

Nevolejte. Jsem ve vile.

Ne že by mě třetí řada reality show VyVolení – Noví hrdinové nějak zvlášť zajímala. Když se ale ozval mluvčí televize Prima Ladislav Pavlík, zda-li bych si nechtěl vyzkoušet čtyřiadvacet hodin života ve vile, moc dlouho jsem se nerozmýšlel. Opravdu mě zajímá, co vede lidi typu Juli, což je první finalista třetích VyVolených, k dobrovolnému tříměsíčnímu žaláři plnému kamer.


A tak za dvě hodiny, až dopíšu tento sloupek, sednu na tramvaj a pomalu se vydám na Císařskou louku. Tam mě prý oberou o hodinky a mobilní telefon, abych nemohl komunikovat s vnějším světem a neznal správný čas. Možná proto, abych si nedokázal spočítat, že právě v ten moment může Prima pustit živý přenos z vily do svého vysílání. Aby obyvatelé vily byli přirození. Pokud to vůbec v takovém kontejneru jde.
Nebudou tam ještě soutěžící, oznámil mi mluvčí Primy, jenom kompars, na kterém si zkoušíme všechno, jako kdyby se jelo naostro. Nezapomeňte si plavky, dodal. Opravdu jsem zvědavý, jak to tam bude vypadat a co společného bude mít tahle reality show s realitou. Na konci mi Prima předá DVD se sestřihem celého dne – snad abych viděl, jak se dá takových čtyřiadvacet hodin ve vile zkomponovat, aby z toho vylezlo, jak to bylo skvělé, nebo naopak šílené.
Takže do středečních 9:00 mi nevolejte, jsem ve vile. Ani nepište. Snad to nebude úplně blbé a snad se z toho dá pořídit reportáž. A teď už mě omluvte, jdu hledat plavky.