Omluva Karlu Gottovi

Omluva Karlu Gottovi

Omluva Karlu Gottovi

Napsal mi JUDr. Jan Adam, editor internetové stránky www.karelgott.com, že prý šířím bludy, když jsem o nejúspěšnějším sobotním pořadu na všech českých televizích, čétéčkovém Karlu Gottovi v Lucerně, napsal, že šlo o sestřih scének podobný nováckým letním zábavám z konce devadesátých let, protože šlo o nesestříhaný záznam koncertu z roku 1981.

„Vazeny pane redaktore Potucku, zdravim Vas. Timto e-mailem reaguji na Vas clanek Cesky divak je konzistentni, ve kterem jste se vyjadroval k necemu, co jste zjevne nevidel. Protoze jinak byste zaznam koncertu Karel Gott v Lucerne z roku 1981, ktery vysilala Ceska televize 4. 8. 2007, nemohl oznacit za strihovy porad. Piste a hodnotte v budoucnu to, co jste skutecne videl a k cemu se muzete zodpovedne vyjadrit. Dekuji za pochopeni. S pozdravem, JUDr. Jan Adam, editor CD a DVD Kompletu Karla Gotta (Supraphon) a editor www.karelgott.com“

Tímto se tedy Karlu Gottovi i panu Adamovi omlouvám, protože jsem onen šestadvacet let starý záznam, na který v sobotu od 20 hodin koukal milion diváků, skutečně neviděl. Nepředpokládal jsem, že si veřejnoprávní televize dovolí v hlavním vysílacím čase nasadit takový ležák. A že se na něj bude v tak pěkném počasí dívat tolik lidí.

Panu Adamovi jsem se už omluvil e-mailem a slušně dodal, že když je to tak, jak píše, je to z hlediska stavu českých televizí, a té veřejnoprávní hlavně, ještě horší, než jsem si myslel. Bohužel.