Sejdeme se u Wullowitzu?

Sejdeme se u Wullowitzu?

Sejdeme se u Wullowitzu?

Pokud jste sympatizovali s naší antiblokádou rakouských protitemelínských aktivistů na hraničním přechodu Wullowitz/Dolní Dvořiště a chtěli jste se k nám přidat při další podobné akci, váš čas patrně nadešel. Ačkoli rakouská vláda tvrdí něco jiného, aktivisté se chystají na úplnou blokádu všech hraničních přechodů mezi Rakouskem a Českou republikou.

Bude zajímavé sledovat, jak se k takové blokádě postaví rakouské úřady a policie. Při minulé blokádě totiž aktivistům akci povolili, a policisté dokonce dohlíželi na to, aby byly přechody patřičně zabarikádované. Což je v přímém rozporu s dohodou o svobodném pohybu zboží a osob mezi členskými státy Evropské unie.
Proti poslední blokádě se důrazně ohradil český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg a rakouská vláda slíbila, že podobným excesům příště zabrání. Protitemelínští aktivisté ale v neděli vydali v Linci tiskové prohlášení, v němž rakouskou vládu dokonale ignorují a slibují totální blokádu všech hraničních přechodů. Termín zatím nestanovili, každopádně už dnes můžou počítat s odporem minimálně dvou českých novinářů.
Pokud stále ještě stojíte o účast na antiblokádě a chcete vlastním tělem pomoci udržet průchodný alespoň hlavní hraniční přechod s Rakouskem v Dolním Dvořišti/Wullowitzu, sledujte Reflex a jeho internetové stránky. Jakmile se dozvíme termín totální blokády (předběžně má jít o polovinu června), zveřejníme kdy a kde se téhle skupince zpitomělých aktivistů, co si berou za rukojmí nevinné řidiče bez ohledu na jejich státní příslušnost i sympatie k jádru, postavíme.
Také naše trpělivost je u konce.


Související články:
RAKOUŠTÍ EKOFAŠISTÉ NIČÍ ČESKOU PŘÍRODU
JAK JSEM SE STAL AKTIVISTOU
OBČANSKÁ SPOLEČNOST JAKO ŽIVOTNÍ STYL
FOTOREPORTÁŽ TOMÁŠE TESAŘE Z BLOKÁDY BLOKÁDY
DĚKUJEME, PANE MINISTŘE!
ZASTAVME BLOKÁDY!