Krimi blaf

Krimi blaf

Krimi blaf

Původně jsem se chtěl zamyslet nad tím, jestli po Hospodářských novinách a MF Dnes poskytne Petr Kellner rozhovor i Právu a co bude dělat Slávek Boura, když teleshoppingová televize Top zavírá krám., Včerejší pořad Krimi live na Primě ale moje plány pozměnil. Tahle parodie na Vávrovské Televizní noviny z Měšťanské besedy opravdu stála za to.

Viděl jsem ji asi třikrát, ale včerejší exkluzivní reportáž o tom, jak kdosi v Kněžmostu u Mladé Boleslavi vykradl auto Jiřiny Bohdalové, která udělala zásadní chybu tím, že v něm nechala psa a pootevřela mu okénko, překonala snad i hranou rekonstrukci sebevraždy Karla Svobody (která přinesla mrchožroutům z Krimi live zatím nejvíc diváků).
Zachmuřený Martin Severa si tuhle reportáž syslil až na konec pořadu, aby diváci neutekli reklamním blokům, příspěvku o zásahu potápěčů pod Karlovým mostem a „exkluzivním novým informacím“ o Aničce a Ondrovi. Což bylo jenom shrnutí toho, co za poslední týden nasbírala MF Dnes a mediální partner Krimi live, server iDnes.cz. Půvabné bylo zejména konstatování, že herec Ondřej Skála, jehož dcera se měla vydávat za pohřešovanou (a vlastně neexistující) Aničku, je členem sekty Hnutí grálu. Reportérovi se to nepodařilo potvrdit, protože Skála, na kterého čekal před brněnským divadlem, utekl zadním vchodem, ale prostě se to všude píše, pak proč by to nebyla pravda.
Pomalu jsem se těšil na křemílkovsky nakřáplý hlas okradené Bohdalové, ale Krimi live mě převezla. Paní Jiřina reportérům produkční společnosti Strix nic neřekla (nebo že by se ji ani nepokoušeli kontaktovat?), zprávu sebrali z týden starého Blesku, doplnili několika obrázky prázdné ulice v Kněžmostu a fotografií Jiřiny Bohdalové z ČTK. Vskutku exkluzivní materiál!