Jsme výstřední!

Jsme výstřední!

Jsme výstřední!

Pravil Jiří Paroubek v Televizních novinách na Nově. Reflex prý skoro nikdo nečte, a když už ano, sahají po něm spíš výstřední čtenáři. Což se dá lehce dokázat tím, jaké esemesky mu začaly chodit poté, co se v posledním díle Zeleného Raoula objevilo číslo jeho mobilu. Zase tak málo čtenářů ale nemáme, protože esemesek bylo asi víc a Paroubek je začal přeposílat panu šéfredaktorovi Petru Bílkovi.

Že jich opravdu nebylo málo, mohou dosvědčit všichni kolegové, co se během páteční uzávěrky pohybovali v redakci. To bylo ještě předtím, než Paroubkovo číslo propagovaly novácké Televizní noviny (do té doby o netradičním Zeleném Raoulovi psaly jen Lidové noviny a Blesk). Deníku Blesk si Paroubek postěžoval: „Od rána mi chodí nesmyslné zprávy. Jsou to opravdu sprosťáci. Podívám se na to s právním zástupcem. Je to útok na mou osobu.“
V esemeskách ovšem nemohlo být nic sprostého vůči Jiřímu Paroubkovi, alespoň ne do pátečního rána. Do té doby totiž nikdo kromě redakce Reflexu a několika málo novinářů netušil, že číslo zveřejněné s anketní otázkou pod obrázkem Davida Ratha s neznámou blondýnkou v posteli, patří právě předsedovi ČSSD. Otázka zněla, zdali ona blondýnka vedle Ratha je milenka, nebo manželka.
Esemeskové odpovědi jistě mohly být výstřední, ale určitě neútočily na Paroubka. Jaký obsah měly vzkazy po pátečním ránu, neřkuli večeru, si už tipovat nehodlám. Za to si ale do jisté míry může sám šéf ČSSD. Uvidíme, kolik výstředních lidí si koupí Reflex po téhle povedené reklamní kampani, pane Paroubku.