Přestaňte ukazovat Ondrův genitál!

Přestaňte ukazovat Ondrův genitál!

Přestaňte ukazovat Ondrův genitál!

Slovy reportérů naší nejsledovanější televize, na obrazovce Novy se už několik dní dějí věci, které ve světě nemají obdoby. Zpravodajci i publicisté stále dokola omílají šokující záběry týraného osmiletého chlapce Ondry, pohoršují se nad jeho matkou-trýznitelkou, ale sami mají máslo na hlavě. Nova sice rozostřuje Ondrův obličej, chlapcovy genitálie jí ale zjevně nedělají žádný problém.

Je to vlastně stejné, jako kdyby Nova natočila skupinu nudistů, a místo aby jim zakryla choulostivá místa, dala by jim černou pásku přes oči. Co by na to řekla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, je dopředu celkem jasné. Co řekne k opakovaným záběrům týraného Ondry, už tak moc jasné není. Nechci si jako novinář, který píše o médiích, na Novu přímo stěžovat, ale postup redakcí zpravodajství a publicistky rozhodně není v pořádku – alespoň ne z etického pohledu.
Jenže Nova žádný etický kodex zpravodajství a publicistiky nemá a diváky Ondrův genitál zřejmě hodně zajímá. A tak se lze jen sázet, kolikrát ho ještě v Televizních novinách uvidíme. Tipuji, že do soudu s Ondrovou matkou se ho jen tak nezbavíme.