Toho pána do Rady ČT nevolte, prosím

Musím se s vámi podělit o korespondenci s Jiřím Koubkem, někdejším členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, kterého občanské sdružení Hermes nominovalo do Rady České televize. Pan Koubek sedí ve vedení sdružení Hermes a jako manažer se podílí na některých projektech Hermesu, jenž získaly finanční podporu od Evropského sociálního fondu (ESF), ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) a magistrátu hlavního města Prahy.



Právě těmto projektům, z nichž jeden má propagovat přechod na zemské digitální vysílání, jsem se věnoval na webu DigiZone.cz. Podařilo se mi totiž zjistit, že se bývalá členka Hermesu Marína Landová, jenž nyní působí na oddělení, které schvaluje granty ESF, autorsky podílela na projektech tohoto sdružení a následně je její odbor schvaloval. Jiří Koubek je manželem paní Landové. Když jsem tuto skutečnost zveřejnil (zde: http://www.digizone.cz/clanky/rusny-pristav-obcanskeho-sdruzeni-hermes/), přišel mi od pana Koubka následující e-mail:

"Marína Landová svědčila ve prospěch CME a proti České republice." (což je de facto samozřejmě již zde mnohokrát opakovaná lež, za kterou se schovávají viníci 10mld arbitráže) A já odkud tvoje větry vanou ... takže tebe platí železný?, tak se z toho poser blbečku. S úctou jk P.S. Je opravdu, ale opravdu zajímavé jak se FAKTŮM (a nazýváte je emoce) vyhýbáte, např. že pýcha zkusil jak vytunelovat hermes, vy asi máte vskutku skutečné mozkové problémy... a nebo s ním v tom jedete!“

Fakt, že by mě měl platit Vladimír Železný, mě pobavil. Donedávna mě totiž měl platit jeho úhlavní nepřítel, pan Lauder a jeho CME (což zase tvrdili jiní lidé). Na člena užšího vedení občanského sdružení, které pracuje s prostředky od evropského fondu a ze státního rozpočtu, mi ale taková odpověď přišla dost nechutná. Tak jsem ten e-mail vzal a zveřejnil hned pod zmiňovaným článkem. Následovala další Koubkova odpověď: „Potučku seš už jenom kretén! To jsem nevěděl že TY TAKY řídíš zeměkouli! Tak si naser do huby ..... P.S. je zde sázka o lahev, jestli to zavěsíš, hádej blbečku kdo to vyhraje?“¨

Fakt nevím, kdo to vyhraje, ale vím, že takový člověk by neměl v Radě České televize co dělat. Mimochodem, s nápadem, že by Koubka mělo sdružení Hermes do této rady nominovat, přišla jeho manželka Marína Landová, která opravdu, ale opravdu nemá nic společného s občanským sdružením Hermes. Věřím, že poslanci budou mít tolik soudnosti, že podobné kreatury do kontrolního orgánu veřejnoprávní televize nepustí. A že je nezvolí ani do jiných mediálních rad, kam by Hermes mohl pana Koubka kdykoli v budoucnu nominovat.