V Praze vysílá osm digitálních televizí, od února deset

K malé revoluci přirovnávají odborníci digitalizaci televizního vysílání. Vzduchem se k divákům dostane podobný počet programů, jaký jim dnes nabízejí kabelové společnosti. Zemské digitální vysílání už funguje v Praze a Brně. V Praze takto naladíte osm televizních programů. Klasickým způsobem, tedy analogově, přitom v metropoli vysílá pět televizních stanic. Od února se digitální nabídka rozšíří o další dva programy. Jaké stanice tedy naladíte, pokud si pořídíte se-top-box, krabičku podobnou DVD rekordéru, kterou zapojíte mezi anténu a televizor? Kromě ČT 1, ČT 2, Novy, Primy a TOP TV (tato televize v Praze analogově vysílá jen dočasně na kanálu 28 ze Strahova) jde o hudební televizi Óčko, parlamentní kanál 24cz a zpravodajský program ČT 24. V únoru přibude slovenská zpravodajská televize TA3 a sportovní kanál ČT 4. Všechny tyto programy jsou součástí dvou digitálních vysílacích sítí, takzvaných multiplexů, které vysílají na kanálech 25 (síť „A“) a 46 (síť „B“). Divákovi může být jedno, z které vysílací sítě signál přijímá. Po zapojení digitálního set-top-boxu se mu automaticky naladí všechny digitální programy, které lze v dané lokalitě zachytit. Kromě televizí jde i o rozhlasové stanice, teletext a elektronického programového průvodce, přehled pořadů, které daný program vysílá na týden dopředu. (Psáno pro metropolitní deník 24 hodin)

K malé revoluci přirovnávají odborníci digitalizaci televizního vysílání. Vzduchem se k divákům dostane podobný počet programů, jaký jim dnes nabízejí kabelové společnosti.
Zemské digitální vysílání už funguje v Praze a Brně. V Praze takto naladíte osm televizních programů. Klasickým způsobem, tedy analogově, přitom v metropoli vysílá pět televizních stanic. Od února se digitální nabídka rozšíří o další dva programy. Jaké stanice tedy naladíte, pokud si pořídíte se-top-box, krabičku podobnou DVD rekordéru, kterou zapojíte mezi anténu a televizor?
Kromě ČT 1, ČT 2, Novy, Primy a TOP TV (tato televize v Praze analogově vysílá jen dočasně na kanálu 28 ze Strahova) jde o hudební televizi Óčko, parlamentní kanál 24cz a zpravodajský program ČT 24. V únoru přibude slovenská zpravodajská televize TA3 a sportovní kanál ČT 4. Všechny tyto programy jsou součástí dvou digitálních vysílacích sítí, takzvaných multiplexů, které vysílají na kanálech 25 (síť „A“) a 46 (síť „B“).
Divákovi může být jedno, z které vysílací sítě signál přijímá. Po zapojení digitálního set-top-boxu se mu automaticky naladí všechny digitální programy, které lze v dané lokalitě zachytit. Kromě televizí jde i o rozhlasové stanice, teletext a elektronického programového průvodce, přehled pořadů, které daný program vysílá na týden dopředu.
(Psáno pro metropolitní deník 24 hodin)