Zajímavý odlet katarského prince

Kdo by to byl řekl, že vydání katarského prince Nejvyšším soudem z vazební cely zpět do své země, může získat pro běžného občana také nádech čehosi milého, atraktivního a zajímavého. Tedy kromě nepochopení, jaké zákony v naší zemi platí a pro koho… Ne, nejde o fikce. Jen o zaznamenání nadšení leteckých fandů, kteří provozují internetové stránky www.planes.cz, na kterých zaznamenávají každou atraktivitu letového nebe, každý zajímavý letoun přistávající v Česku, a podle cestovních možností fotografujících, také po celém světě.

Takto minulý týden ve středu obohatili své stránky o fotografii soukromého letadla katarského prince, Bombardier BD700 Qatar Amiri Fleet. Dlouhé špičaté šedivé letadlo pro laika snad atraktivní jen arabským nápisem, se stalo jednou ze vzácných fotografických trofejí, protože letadélko se dokonce dostalo do žebříčku nejvíce shlédnutých fotografií minulého týdne. Tak alespoň něco dobrého a příjemného je na vydání zločince, byť královského původu.
Nevím, kdo vytváří ony letecké stránky. Sice jsou pod každou z fotografií uvedeny typ letadla, registrace, společnost pro kterou létá, místo a čas vyfocení, a jméno fotografa, jenže to mi nic neříká. Podle záběrů jde však o cestovatele (fotografují na neuvěřitelně kuriózně umístěných letištích po světě), milovníci žen (na záběrech letadla nezřídka doplňují krásné ženy), zaměstnanci letiště (fotografují z míst, která nejsou byť nadšenému laikovi přístupná, na letištních plochách, krásné ženy jsou nezřídka letušky), možná i letoví dispečeři (aktuálně na stránkách přibyla fotografie pozemních dispečerů z mnichovského letiště, a tato odbornost k sobě zřídka pustí jiného člověka než kolegu). Co je však podstatné, na těchto stránkách zjistíte, že na svět a události, lze pohlížet i z jiného úhlu, třeba pohledem milovníků létajících strojů. A proto tady odlet katarského prince, který u nás zprznil několik holčiček, může mít i svá pozitiva…