Už jste slyšeli komunistické Rádio Haló?

Ne? Vřele doporučuji zabrousit na www.radiohalo.cz nebo na oficiální stránky komunistů. Po několika týdnech proklamací Grebeníček zmáčknul knoflík a jede se naostro. Rádio Haló Futura (Futura se jmenuje společnost, která vydává komunistické Haló noviny) – „rozhlasový maják do jiné společnosti“ – fakt stojí za to slyšet.



Vysílání připravují dva chlápci, co si říkají „strážci majáku“. Trošku jim to moderování nejde, ale čert to vem, když se na živo jede jen tři a půl hodiny denně. Důležitý je obsah. Třeba zpravodajství nazvané Tři minuty pravdy. Petr Burda a Milan Rokytka mají sice trošku bordel v tom, jak se takové zprávy vlastně řadí (Podle důležitosti? Podle vztahu ke komunistům? Podle toho, jak se komu zrovna chce?), ale nakonec to je docela legrace. Kde jinde byste se dozvěděli o přátelském setkání středoškolských učitelů z obou břehů Tchajwanského průlivu?

V každodenním „konstruktivně kritickém ohlédnutí za dnem“ pod všeříkajícím názvem Co nám zamlčeli redaktoři nedávno oprášili abdikaci Václava Havla před rozpadem Československa. Skvělá rubrika je O koho se opřel bulvár, ale Příboj revolučních melodií nebo ruské lidové písně také nejsou k zahození. A což potom Hudební pozdravy z Asie! Nebo rubrika Co nového na ministerstvu práce a sociálních věcí?

Pokud máte svátek, buďte si jistí, že na vás rádio Haló Futura nezapomene. Připomene ale zároveň i ty oslavence, kteří patří mezi zasloužilé přispěvatele nebo inzerenty Haló novin. A pokud jste nabuzení na zítřejší tisk, dozvíte se, co se zrovna chystá v třešničkovém plátku. Zbytek času jede hudba, minulé úterý třeba celé LP Jožo Ráže. Komoušské rádio nezapomíná ani na Karla Kryla, prý ho s gustem poslouchá Mirek Grebeníček. Tak to aby se snad Kryl obracel v hrobě!

P.S.: Zkušební otázka: kolik skalních komunistů má doma internet, aby tohle rádio mohlo poslouchat?