Na jak dlouho Superstar?

V hudební branži vypukla panika. Mladí neznámí nadějní zpěváci dostali příležitost zviditelnit se na v současně nejsledovanější soutěži Česko hledá Superstar. Nejen podle bulvárních tiskovin, ale také dle hudebních kuloárů přemítá Lucie Bílá, zdali neobsadit soutěžící z finální desítky do muzikálů produkovaných ve svém divadle Ta Fantastika. Bohulibá myšlenka, jak pomoci mladým? Či promyšlený obchodní tah, jak ještě zatraktivnit muzikálová představení?

V hudební branži vypukla panika. Mladí neznámí nadějní zpěváci dostali příležitost zviditelnit se na v současně nejsledovanější soutěži „Česko hledá Superstar“…
Nejen podle bulvárních tiskovin, ale také dle hudebních kuloárů přemítá Lucie Bílá, zdali neobsadit soutěžící z finální desítky do muzikálů produkovaných ve svém divadle Ta Fantastika. Bohulibá myšlenka, jak pomoci mladým? Či promyšlený obchodní tah, jak ještě zatraktivnit muzikálová představení? Nové atraktivní tváře jsou přece v současné době sledovanější než všechny hudební hvězdy dohromady. V hudební branži se proslýchá, že cíl Lucie Bílé je docela jiný: zavázat si „mladé hvězdy“ smlouvami v muzikálech tak, aby nenatočili souběžně s účinkováním žádnou desku, nedělali nic jiného než muzikál… a až je po roce či dvou propustí, hvězda jejich popularity bude již tak pohaslá, že nebudou znamenat pro Bílou pražádné ohrožení. Další odlesk paniky hudebního průmyslu doletěl s okamžikem, kdy jistý producent nové dívčí skupiny prohlásil, že desku svých objevů musí vydat nejpozději během léta, protože na podzim vychrlí hudební vydavatelství desky finalistům Superstar zároveň s vánočními edicemi zombies (Gott, Vondráčková, Bílá) a jejich statistů (Machálková, Bartošová, Czáková, Absolonová). Trh bude nasycen, a nikdo nový nebude mít šanci. Nesmysl. Po Superstar prodá pár hudebních firem první desky vybraných mladých zpěváků, jenž si mládež koupí jako setrvačník svých sympatií, podporovaných soutěží. Nové hvězdy pohasnou vzápětí, kdy je přestane tlačit reklama, která po čase přesune většinu své síly zpět k osvědčeným zombies a jejich suitě. A opravdový průlom tak bude moci udělat jen ten, kdo přinese vlastní osobitý repertoár. A nemusí to být vůbec účastník oné soutěže. Stalo se cosi převratné v hudební branži? Nikoliv. Status quo. (A co se týče finalistů, mým osobním typem do budoucna je Aneta Langerová, která dávno zpívá s vlastní skupinou, do níž se vrátí po ukončení mediálního humbuku, a její cesta k hudbě povede přes tvrdou práci a osobitý styl).