Na singles s tapetami

Dvě designérky mají prý úspěch s tapetami pro singles, nebo-li lidi, kteří žijí sami. Trojrozměrné realistické tapety zpodobují chybějící partnerku/chybějícího partnera například na pohovce před televizí, v koupelně, v kuchyni. Prostě tam, kde člověk žijící s partnerkou/partnerem na ni/něj běžně naráží. Tapety lze kombinovat také s nahranými typickými zvuky, které opět navozují dojem, že někdo tady je, například ve vedlejším pokoji.

V nabídce zvuků je splachování, zapínání rádia, vrzání židlí…
To silně přesahuje i prognózy amerického futurologa Alvina Tofflera, který ve své slavné knize Třetí vlna před více než deseti lety odhadoval, že čím dál víc lidí bude zanedlouho žít více méně izolováno ve svých dokonalých elektronicky ovládaných domech a s okolním světem budou komunikovat převážně prostřednictvím počítače. Toffler tomu elektronickému domu říkal Fredy House a trochu se jenom obával toho, aby lidé neztráceli schopnost a možnost běžné každodenní komunikace. A to ještě tedy netušil, že to bude Fredy Tapeta House.

No, možná je ta zpráva o úspěchu tapet jenom hodně nadsazená a málo vypovídající. Ostatně, neodpovídá ani běžné představě o singles - podle ní by to měli být spíše lidé sebevědomí, cílevědomí, kteří se pro tento styl života rozhodli dobrovolně, například kvůli budování kariéry. A spíše by to tedy neměli být podivíni, kteří bez dotyku s tapetou ani nemohou pořádně usnout. Možná ta zpráva tak nadsazená není a podivínů - chtělo by se mi spíše říci magorů - neustále přibývá.

Ať tak či tak, přeju vám hezký rok. Pokud možno s nepapírovými lidmi. Nebo ve spokojené osamělosti.

Jak odstranit staré tapety rychle a snadno >>>