Tři šťastné příběhy

Projekt Adopce na dálku mění životy nejen dětem v rozvojových zemích. Tady jsou tři příběhy, které se odvinuly od existence charitativního projektu:

Projekt Adopce na dálku mění životy nejen dětem v rozvojových zemích. Tady jsou tři příběhy, které se odvinuly od existence charitativního projektu.
Příběh první: Lenka, koordinátorka projektu Adopce na dálku, hledala pro propagaci programu adopce indických dětí českými rodiči Indy, žijící v Praze. Do charity se na její výzvu přišel představit mladý indický dirigent působící v Praze. Uviděli se – a byla to láska na první pohled…
Příběh druhý: Jednoho večera, když už bylo v sídle pražské arcidiecézní charity v Londýnské ulici po pracovní době a v budově zůstával jen ředitel, aby dodělal to, co přes den nestihl, zazvonil u dveří neznámý muž s neobvyklou prosbou: zná holčičku, která potřebuje adoptivní rodiče. Po řediteli muž vyžadoval novou rodinu pro dívku. Ředitel muži vysvětlil, že projekt Adopcí na dálku nehledá náhradní rodiny dětem z Česka, ale sponzory pro studium dětí z rozvojových zemí. Po mužově odchodu se ale řediteli vše v hlavě v hlavě rozleželo. Zatelefonoval na kontakt, který muž v charitě zanechal – a dívku adoptoval ke svým šesti vlastním dětem.
Příběh třetí: Požádala jsem charitu o rodiče, jejichž „adoptované“ děti bych mohla v Indii navštívit a pak si s nimi popovídat o vztahu mezi nimi a sponzorovanými dětmi. Dostala jsem kontakt na dvaaosmdesátiletou paní Matouškovou, jenž zaplatila čtyřem indickým dětem dohromady patnáct let studia. Svoji velkomyslnost dáma okomentovala s grácií: „Chtěla jsem, ať už to stojí za to!“
Přestože je svět ve válce, nedějí se kolem nás jen hrůzné a špatné příběhy. Kolem probíhají i šťastné a krásné události.