Esemesková vánoční přání

Esemesková vánoční přání

Esemesková vánoční přání

... ach, jak znějí dojemně, že? Až by mnohé oko dojetím zvlhlo! Nebo snad ne! Ano, „b“ je správně. Jde totiž o přímo velkosériově vyráběné prefabrikáty, které lze vygooglovat na příslušném webu...

.... Takže se nedojímejme pisatelovou poetickou tvořivostí, jež přistála v mobilu.

Já dostal dvě takové SMS: 1. Každý si svůj sen tiše sní a já skřítek vánoční sny Tvé i přání znám a sněhovou vločku posílám. Zastudí Tě na čele a zašeptá ŠŤASTNÉ A VESELÉ. Pa ... 2. Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s oknem pohrává, chybí už jen pár stran v kalendáři, vánoční čas nastává. Krásné Vánoce, atd., atd. přeje...

Ale protože jsem čirou náhodou objevil výše zmíněný web, tedy krámek s vánočními kýčovitými přáníčky, nemohu odolat pokušení nesdělit další veršovánky (opravdu „vymazlené“, jak se dnes o lecčems příhodně říká):

Když k Tobě jednou v noci přijde pán s bílými vousy, v červeném kabátě a strčí Tě do pytle, neboj se. To jsem jen napsala Ježíškovi, že Tě chci pod stromeček. – Krásné Vánoce, bohatého dědu Mráze a Santu Klause. Je čas zabalit kapry, upéct dárky, zabít vánočku. Jen to v tom vánočním shonu nepoplést! – Ahoj, tady Ježíšek! Celý rok Tě pozoruji! Dobře vím, že nekradeš, nepodvádíš, nelžeš, netuneluješ. Tak už mě nes.r a konečně se to nauč! Já Ti pořád dárky nosit nebudu!

Je to k pousmání nebo spíše k úšklebku. Ovšem na druhou stranu – je tu zjevná snaha potěšit neboli důkaz, že na toho druhého někdo myslí. A to zaslouží ocenění. Ano, chybí originalita a s ní jasně formulovaná, prostá, upřímná a třeba i původní vtipná slova. Ale to je myšlenkově namáhavé a časově náročné, a taky jsme si zvykli kdeco někde pořídit či koupit. Takže proč se tvářit bůhvíjak kriticky? I když mi to nedalo a za sebe se tomu šklebím a posmívám. Musím ale uznat, aniž bych chtěl unavovat mravokárstvím, že SMS o tom, jak Ježíšek vytýká dotyčnému, že netuneluje, je docela vtipná. Leč – obávám se – nemusel patřit k nejpoužívanějším. V době vánoční, tak ztěžklé všeobecně panujícím kýčem.

Jaké vánoční přání poslat? Tady najdete spoustu tipů >>>

 

Další články autora najdete v rubrice GÓLY, FAULY A JINÉ SKOTAČENÍ