„Klokani“ se opět strachují o svůj ďolíček

„Klokani“ se opět strachují o svůj ďolíček

„Klokani“ se opět strachují o svůj ďolíček

Klub pražských fotbalových klokanů, v poslední době tak mocně stíhaný nepřízní osudu, čelí opět hrozbě, že zanikne stadión u Botiče. Byl by to důsledek snahy zastupitelů městské části Prahy 10 ...

Klub pražských fotbalových klokanů, v poslední době tak mocně stíhaný nepřízní osudu, čelí opět hrozbě, že zanikne stadión u Botiče. Byl by to důsledek snahy zastupitelů městské části Prahy 10, která chce být akcionářem nového stadiónu Slavie v Edenu a poté přimět klub Bohemians 1905, aby tu hrál své zápasy. V ďolíčku by pak vznikl bytový a komerční objekt.
Fanouškům Bohemians, kteří uspořádáním finanční sbírky před třemi lety zbankrotovaný klub zachránili, se takový postup nelíbí. Proto jich minulý týden přišlo několik desítek před radnici Prahy 10, kde mělo zastupitelstvo hlasovat mimo jiné o tom, že se městská část stane spoluvlastníkem nového Edenu a tím se zasadí o přestěhování Bohemky na stadión, kde má svůj domov Slavia.
Vršovičtí radní tvrdí, že sestěhováním obou klubů na jeden stadión chtějí pomoci fotbalu ve svém obvodě: moderní Eden by byl fotbalově využitý každý víkend a zároveň by odpadly nutné investice v ďolíčku. Fanoušci Bohemians to však posuzují jinak. Navíc je tu i podezření, že za developerskými aktivitami v místě dnešního stadiónu u Botiče stojí někteří radní pražského magistrátu.
Vršovické zastupitelstvo, zřejmě z obav možných negativních reakcí ze strany fanouškům, umožnilo příznivcům Bohemians vstup do jednací místnosti, tím pádem značně přeplněné, a projednávání tohoto bodu zařadilo hned na začátek schůze. Původně měl tento bod programu až pořadové číslo 46, jak uvádí web Družstva fanoušků Bohemians. Zastupitelstvo však prozatím nezaujalo konečné stanovisko, neodhlasovalo to, co původně zamýšlelo (stát se akcionářem Edenu), a konstatovalo, že se problémem ligových stadionů na Praze 10 bude zabývat. Z toho je vidět, že hlas lidu má stále svou váhu. I když není asi na místě ze strany příznivců „klokanů“ dělat si velké iluze, což oni jistě dobře vědí.
Proto mohou po účasti na jednání zastupitelstva těžko mluvit o úspěchu, natož o vítězství. Zánik ďolíčku stále hrozí, protože snažení a rozpínavost developerů téměř nezná hranic. I když nyní jejich dravost poněkud tlumí hrozící, u nás ještě zcela nepropuknuvší globální finanční krize.