Míč i rozum v koncích

Když jsem vypisoval starodávné fotbalové příhody, jak zmiňuji ve sloupku o letenských „rowdies“ (Pekař a prokurista, letenští „rowdies“ ze čtyřicátých let…), poznamenal jsem si i zprávu z Národní politiky, rovněž ze září 1944...

Když jsem vypisoval starodávné fotbalové příhody, jak zmiňuji ve sloupku o letenských „rowdies“ (Pekař a prokurista, letenští „rowdies“ ze čtyřicátých let), poznamenal jsem si i zprávu z Národní politiky, rovněž ze září 1944:
Je to těžko pochopitelné, ale je to tak. V Suchomastech se hrál přátelský zápas SK Bykoš – SK Všeradice. Devět minut před koncem praskl míč a bylo zjištěno, že správka není možná, a jiného nebylo. Zápas byl skončen za stavu 5:1 pro Bykoš, ale po zápase začaly spory o tom, zda tento p ř á t e l s k ý zápas nemá býti přiřčen Všeradicím s výsledkem 0:3.
V článku chybí objasnění, proč měly vyhrát Všeradice. Protože míč prokopl někdo z Bykoše? Surovec! Ovšem nejpozoruhodnější je, jak šlo oběma týmům z Berounska o přiřčení vítězství v přátelském utkání. Fotbal je krásná hra, ale někdy při ní dochází k zatemnění rozumu.