Dvojí metr

Dvojí metr

Dvojí metr

Barack Obama přišel pozdě na svůj pražský projev, neboť řešil odpálení korejské rakety, která díky pověstné severokorejské preciznosti spadla do moře. Když odpaluje rakety Hamás na Izrael, neděje se nic.

Americký prezident Barack Obama přišel pozdě na svůj pražský projev, neboť řešil odpálení korejské balistické rakety, která díky pověstné severokorejské preciznosti spadla do moře.

Když odpaluje Hamás na Izrael rakety, jež dokonce fungují, neděje se nic. Všechny vyspělé země včetně Japonska, které se obvykle do žádných mezinárodních třenic nemíchá, vyjádřily hluboké znepokojení nad tím, že si Kim dovolil vystřelit cvičnou raketu. Japonsko a Amerika dokonce vyhrožovaly jejím sestřelením. Raketa přitom nebyla zamířena na žádný cíl, nenesla zbraň, a podle všech věrohodných informací spadla po chvíli letu do moře. Bez ohledu na to její odpal ještě zhoršil Kimovo postavení na mezinárodní scéně.
Hamás každodenně odpálí směrem na území svobodného státu Izrael několik raket, byť menších než ta Kimova. Tyto rakety nenesou telekomunikační družice, ale hlavici s výbušnou náloží. Tyto rakety nepadají do moře, ale na izraelská města a vesnice a zabíjejí tam lidi. Přesto, když se izraelská vláda proti tomuto ostřelování jakkoliv ozve, je celá planeta auf z nové izraelské agrese.
Pro střílení raket prostě ve světě platí rozdílná pravidla. A byly by opravdu fajn, kdyby se na rakety islamistů dívala světová veřejnost alespoň stejně přísně jako na rakety Severní Koreje.



Další články autora najdete v rubrice Z ÚHLU POHLEDU PLACATÉ ŽELVY (Reflex online)