Skáčou pro lepší svět?

Skáčou pro lepší svět?

Skáčou pro lepší svět?

Od nedělní desáté hodiny dopolední nastupují v Liberci dopravní a pořádkoví policisté z celé republiky – budou hlídat ...

lyžařský šampionát. Je jich 800. Peníze daňových poplatníků jen tečou.
Jsem opravdu rád, že těch osm set policistů bude za peníze z mých daní nasazeno na tak smysluplné a státotvorné akci, jakou je mistrovství v šoupané na prkénkách. Na lyžích se pravděpodobně skáče pro lepší svět, proto je nutné to sponzorovat veřejnými prostředky!
Hlídat takovou akci za státní peníze – státními prostředky – mi přijde stejně zvrhlé, jako bychom my, sběratelé fosilií, mezi které ve volném čase patřím, vyžadovali, aby při paleontologických seminářích pořádaných Národním muzeem nebo Českou geologickou službou spolupořádala dělostřelecká divize v Jincích ostré střelby zamířené na chráněnou paleontologickou lokalitu Na vinici, aby trilobiti sami vyletěli ze země a my je nemuseli kopat.
Takový požadavek by byl zjevně zamítnut, hned jak bychom ho nadnesli tiskovému oddělení armády. Když však nějací sportovci – ať už čutálisté jako pravidelně na Letné či Bazalech, nebo jako nyní v Liberci prkénkoví šoupalisté – pořádají mejdan, je policie placená z veřejných peněz nasazována s naprostou samozřejmostí. Kdyby sport nebyl žhavé volební téma a politici se nebáli voličů, měly by podobné akce hlídat ne policisté, ale privátní agentury placené pořadatelem šampionátu!