Mediální schíza

Mediální schíza

Mediální schíza

Absolutní schizofrenii předvedla média v cause sobotní Queer Parade v Brně. Čtenář zpravodajských serverů si mohl přečíst dvě zcela protichůdné zprávy.


Průvod homosexuálů překazili extremisté, útočili pěstmi i slzným plynem, píše idnes. Gayové a lesby demonstrovali. Neonacistům navzdory, píšou naopak na aktualne.cz. Je až neuvěřitelné, jak protichůdné hodnocení stejné akce mají dvě největší zpravodajské autority. Jakoby se – následkem přemíry médií – do popředí zase dostávala vlastní žitá zkušenost, vždyť na jaké zprostředkování se už může člověk spolehnout, když tohle najde i na tak věrohodných serverech?
Naštěstí je dnes dostatek médií, takže ty schizofrenie z protikladných vyjádření dvou nejautoritativnějších zpravodajských serverů se dají kompenzovat sledováním zpravodajství veřejnoprávní i komerční televize, náckovských serverů a bloggerů z Brna. Pak je také možné obvolat pár známých – a teprve od nich se dozvědět, že následkem náckovských ataků neměli gayové klid. Že to policie nezvládla. Průvod se však, navzdory tomu, uskutečnil.
Co způsobilo schizofrenii titulků na serverech? Nevím, snad zhoubná snaha dostat už do titulku zpravodajského textu stín hodnocení čili komentáře.