Dealeři se po...

Dealeři se po...

Dealeři se po...

Zpráva, se kterou vás chci seznámit, nepochází z České republiky. Vzhledem k učenlivosti našich občanů a jejich důmyslnosti při podnikaní lze však očekávat, že na tento trik, kterak zvýšit zisky při pouličním prodeji marihuany, přijdou brzo také. A bude zle...


V Lipsku zachytily úřady na scéně pouličního prodeje drog zajímavý fenomén. V pytlících s hulením, koupených v prostředí pouličního/anonymního prodeje drog, se našla olověná drť. Tvořila – díky vysoké specifické váze olova – asi deset procent hmotnosti sáčku dealeráku. Při ubalení jointa z takto kontaminovaného materiálu se samozřejmě do cigarety dostávají nadrcené kousky olova, pak se při hoření jointu zahřívají a olověné páry kuřák rovnou vdechuje. Proto také v Německu prudce vzrostl počet otrav olovem – detaily najdete v The New England Journal of Medicine.
Když si spočítáme, že takto olovem šidící dealer kupuje gram za 150 Kč a prodává za 250 Kč, tak – vzhledem k tomu, že olovo bylo v sáčcích s marihuanou v množství tvořícím cca 10 procent váhového podílu – vydělá na kile trávy navíc deset tisíc. Podobně nevýraznou sumu získá dealer i v tom Lipsku, kde se už takto upravená tráva prodává. Přesto – a to je nejlepší vizitka pouličních dealerů – těm lidem stojí za to ohrožovat své zákazníky na životě otravou olovem.