Přejme Grossovi Floridu!

Přejme Grossovi Floridu!

Přejme Grossovi Floridu!

Grossova rodina nakoupila za nemalé peníze nemovitost na Floridě, a česká malost opět útočí. Z reakcí pod články na internetu, které na toto téma vyšly, lze vyčíst závist, zášť a zlobu. Občané jako by si nedovedli vážit toho, že se velký Stanislav snad vystěhuje!


Když chtěl Daniel Landa uspořádat hlasování o tom, zda má nadále pobývat v republice, bylo to dost trapné – ukazovalo to, jak neobyčejně přeceňuje svou roli v dějinách země. Na rozdíl od něj byl Stanislav Gross premiérem a jeho osoba prostě patří k našim dějinám, Gross neoddiskutovatelně je součástí české historie.
Proto je místo jeho pobytu – na rozdíl od místa pobytu Daniela Landy – relevantním tématem. A já zodpovědně, bez jakéhokoliv přehánění, ironie nebo emocí soudím, že pro Českou republiku by bylo lepší, aby Stanislav Gross žil někde jinde. Ne že bych Američanům přál něco špatného, ale přece jen košile bližší než kabát, a tak radši Standu uvidím v Americe než v Česku.
Proto prosím všechny, kteří Grossovi nový americký byt závidí, aby s tím skončili a naopak drželi palce, aby se do toho kvartýru bývalý pan premiér také natrvalo nastěhoval.