Opičky to pokazily

Opičky to pokazily

Opičky to pokazily

Jak laskavý čtenář jistě ví, soutěž Reflex Cannabis Cup, kterou náš časopis již čtvrtým rokem provozuje, se letos pokusili okopírovat mládenci ze serveru grower.cz. Jak už bývá u plagiátorů zvykem, chlapci nezvládají ani opičení...


Když jsem se ve středu ráno probudil, podíval jsem se na návštěvnost našeho serveru cannabiscup.cz a nevěřil jsem svým očím. Denní návštěvnost našeho mladičkého serveru se obvykle pohybuje kolem dvou set přístupů za den. Ve středu však byl z neznámých důvodů počet návštěvníků skoro dvojnásobný.
Ve čtvrtek jsem pak v diskusi na mém serveru našel plamenné obvinění, že jsem hacknul server grower a smazal fotografie konkurenční soutěže. A přesměroval návštěvníky subdomeny na svůj server. To mne zaujalo - jednak to vysvětlilo nárůst návštěvnosti, za druhé: jako hax(u)Or se sice cítím, ale ve středu jsem fakt v hacku nebyl - a tak jsem začal pátrat. A co nevidím: Na subdoméně cannabiscup.grower.cz, kde mládenci z groweru spustili pitomoučkou kopii mé soutěže, nic nebylo... Subdoména nefungovala...

Po chvíli, když jsem se na ni podíval podruhé, se už něco načetlo. Byl to jakýsi reklamní web.

Když se pak uprostřed odpoledne okopírovaná subdoména konečně objevila, byl na ní jen obrázek - pozvánka na growerskou party -, ale žádné fotky z konkurenční soutěže. Zřejmě to mládenci, co se nám pokoušeli soutěž vyčórovat, technicky nezvládli a fotografie naší konkurenční soutěže jsou v háji. Dohromady je dali a divácké hlasování po skoro třech dnech výpadku.
Z celé historky plyne zajímavé mravní naučení pro server grower: MLÁDENCI, NEKOPÍRUJTE CIZÍ WEBY A SOUTĚŽE, STEJNĚ TECHNICKY NEZVLÁDNETE JEJICH PROVOZ A BUDETE JEŠTĚ SMĚŠNĚJŠÍ, NEŽ JSTE TEĎ!