Seržant z marketingu

Seržant z marketingu

Seržant z marketingu

Jeda večerní Prahou, popatřil jsem na policejní auto, které zastavilo v pruhu vedle mne, a - byť už tam byla možná déle - zaznamenal jsem na automobilu nad nápisem POLICIE nastříkanou drobnou reklamku. Slogan "Pomáhat a chránit"...




Popatřil jsem podruhé a reklamka tam stále byla, nešlo o vlčí mlhu. Na policejním autě prostě byla umístěna autoreklama, nikoliv reklama na auta, ale na sebe samého, tedy na služby Policie České republiky. Než uplynul víkend - prvně jsem si jevu všiml v pátek večer -, potkal jsem ještě nejméně tři stejně poznamenané policejní automobily.
A od té doby mám o čem přemýšlet a co si představovat. Jak asi vypadají chlapi z marketingového odboru Policie ČR? Jsou to frikulíni s nagelovanými vlasy pod brigadýrkou? Metrosexuálové, co si k uniformě třikrát týdně dopřávají peeling? A co kreativní oddělení? Házejí si gumovým míčkem na důkaz své relaxovanosti a šňupou přitom koks z brigadýrek? Prostě - nápad proměnit policejní auta v reklamní plochu je chvályhodný a nemělo by zůstat jen u reklamy na sebe. Věřím, že seržanti z marketingu brzy přijdou s nápadem, že na policejních vozech by se dobře vyjímala i reklama na kondomy.