Národní otvor

Národní otvor

Národní otvor

...znělo jedno z hesel na transparentu, který v sobotu nesli demonstranti protestující proti pochodu nácků Prahou. Jak laskavý čtenář jistě ví, pochod se nekonal, zato neonacisté, kteří se dostali k pražskému židovskému městu, dostali přes hubu.


Dnes, třetí den po akci, je zajímavé sledovat, jaké reflexe sobotní události vyvolaly. Připomínám - sobota byla pěkným dnem pro každého antifašistu, protože neonacisté, kteří se pokusili v Praze sejít, byli buď okamžitě zadrženi policií, nebo zmláceni Antifou.
Na serveru Mladých národních demokratů, pořadatelů pochodu (link neuvádím, nechci jim dělat reklamu), se něco objevilo naposledy dva dny před demonstrací, od soboty obsah nikdo neupgradoval a vypadá to, jakoby bílá elita z MND v sobotu vyhynula. Zato server Národního odporu shrnuje sobotní události tak krásně, že nezbývá než citovat:
Pokus podpořit 10. listopadu protestní akci MND proti okupaci Iráku díky masové perzekuci a státní šikaně vůči lidem, jenž se protestu chtěli zúčastnit, ztroskotal. Děkujeme všem, kteří se pokoušeli do Prahy dostat. Nebylo nás málo. Kdo tam byl, ví své... Někteří se střetávali s vládními pohůnky z řad levičáků, jiní posloužili jako živý terč pro ukojení uspokojení policistů, další demonstrovali. O prvních dvou skupinách média „informovala“ nepřetržitě, a i když jejich polopravdy a lži plnily reproduktory televizních a radiových přijímačů, v cílené propagandě proti nám nedosáhly u obyčejného lidu větších úspěchů... Slušnost a vytrvalost zvítězila nad bestiální židovskou brutalitou! Dle našich domněnek jsme nemohli lépe demonstrovat naše ideály, které svými spravedlivými principy národního socialismu pocházejí z našich duší a které má v sobě zakořeněný každý čistý Čech.
Co dodat? Snad jediné: I já si myslím, že Národní odpor nemohl lépe demonstrovat své ideály než tím, že si jeho členové nechali rozbít huby.