Pozor, nebezpečí požáru!

Pozor, nebezpečí požáru!

Pozor, nebezpečí požáru!

Soud posvětil neonacistický pochod pražským židovským městem, proto nezbývá než se vrátit k myšlence, kterou jsem zde ventiloval před několika týdny. Ona myšlenka je prostá: Když běží nácek s pochodní k synagoze, těžko můžeme předpokládat, že si na ni chce posvítit!


Nejprve neonacisté kolem Erika Sedláčka, známého odpůrce Izraele a aktivního ultrapravičáka, oznámili magistrátu pochod židovským městem na výročí křišťálové noci jako běžní občané. Pak jim magistrát pochod zakázal, oni se obrátili na soud a vyhráli. Soud rozhodl, že magistrát při zákazu demonstrace formálně pochybil, a tudíž se pochod smí uskutečnit.
Okamžitě na to zareagovali jak Židé, tak anarchisté. Židovská liberální unie svolává ke stejnému místu (roh Maiselovy a Pařížské), datu a hodině - desátého listopadu na půl druhou odpoledne - protidemonstraci, stejně tak nedaleko odtud proběhne demonstrace anarchistů, kteří jsou proti náckům tradičně zaměřeni.
Co však má dělat občan, který není ani anarchistou, ani liberálním Židem, a přesto má potřebu nějak se proti hrozící náckovské provokaci postavit? Je to jednoduché - může spolu s dalšími čtenáři podpořit protipožární akci Reflexu. Každý vlastenec je povinen dbát, aby naši vlast a její památky neohrozil požár. Zvýšené nebezpečí požáru bude v Maislovce právě desátého listopadu odpoledne - když běží nácek s pochodní k synagoze, nemůžeme předpokládat, že si na ni chce posvítit.
Proto žádáme občany, aby individuálně přišli - pokud možno vyzbrojeni minimaxy a vědry s vodou - desátého listopadu odpoledne do Maislovky. A pokud uvidí nějaké nebezpečí požáru, aby usilovně hasili. Koncentrace požárních hlídek samozřejmě není veřejným shromážděním, neboť členové požárních hlídek se nebudou shromažďovat, nebudou nijak řečnit a ani do Maislovky nepřijdou demonstrovat nějakou myšlenku, přijdou pouze hlídat oheň. Proto tuto akci magistrátu nenahlašujeme. Přesto:
Žádáme všechny slušné lidi, aby přišli - neonacistický požár je potřeba uhasit.



Související články:

J. X. Doležal: PROTIPOŽÁRNÍ OCHRANA ODLOŽENA (8. 10. 2007)
J. X. Doležal: DEN PROTIPOŽÁRNÍ BDĚLOSTI (27. 9. 2007)