Střelba na BIS - proč tak blbě?

Střelba na BIS - proč tak blbě?

Střelba na BIS - proč tak blbě?

Tento týden by měli kompetentní reprezentanti vnitra a BIS přinést nějaké bližší podrobnosti o střelbě na budovu BIS v době, kdy v ní jednali poslanci. Už se na ty bajky těším!


Skandál s únikem tajných informací z Bezpečnostní informační služby nabíhá na obrátkách pomalu, ale jistě. I když toho víme jen málo, jedná se o největší malér v dějinách českých tajných služeb. Data opustila rozvědku a pak si je snad BIS potupně koupila zpět. Navíc skandál přichází až několik let poté, co se událost stala, a můžeme se jen dohadovat, jaká zpravodajsko-politická hra se jeho uvolněním médiím vlastně odehrává.
Pak přijde - jako deus ex machina, jako blesk z čistého nebe - výstřel do budovy, ve které aféru právě prověřují poslanci. Juch! To je přece novinka! Tohle, a právě tohle je pravý škandál! Co když nám nějací nepřátelští agenti chtěli zastřelit paní Kateřinu!
Že jde o pokus odvést pozornost veřejnosti jinam, to napadlo i moji želvu. Navíc o pokus průhledný až blbý. Proto by se nyní měli pánové z BIS opravdu snažit střelbu nějak vysvětlit, jinak to bude v očích veřejnosti právě na ně.