Deset policajtů sedí

Deset policajtů sedí

Deset policajtů sedí

Jak oznámila iDnes.cz, muži zákona slavili výrazný úspěch v potírání zločinu na našem území. Ve Vratimově u Frýdku-Místku zadrželi policisté celkem deset jiných dopravních policistů, kteří kradli pokuty. Tyto hony na kradoucí policisty by ale měly brzy skončit!


Tento nebývalý úspěch naší policie (myslím to zadržení, ne kradení pokut) vrhá zajímavé světlo na uniformovaný sbor. Ve Vratimově bylo totiž policejní akcí proti krádežím pokut téměř vyřazeno z provozu místní policejní oddělení - inu, když v tak malém hnízdě najednou chybí deset strážců zákona, je to cítit. A tato skutečnost dává podklad k dosti zoufalé, ale celkem realistické úvaze: Co bude, až se vyšetří všechny trestné činy policistů?
Praxe totiž ukazuje, že na každé služebně je alespoň třetina policajtů, kteří v něčem lítají - jako tomu bylo například nyní ve Vratimově. Ale propustit naráz v celé republice třetinu policistů by znamenalo způsobit policii okamžitý kolaps.
Takže se obloukem dostáváme k tvrzení, že kdyby Inspekce ministra vnitra pracovala dostatečně efektivně, vyřadí z činnosti Policii ČR. To je samozřejmě stav zcela nežádoucí a nepředstavitelný. Proto bude asi nutné omezit činnost Inspekce, aby u policie zůstal alespoň někdo. Ach jo...