Den protipožární bdělosti

Den protipožární bdělosti

Den protipožární bdělosti

Tak nám náckové zase chtějí pochodovat židovským městem! Lidé dlouhodobě spjatí s naší nejnebezpečnější neonacistickou tlupou - Národním odporem - nahlásili na křišťálovou noc, na desátého listopadu, pochod židovským městem.


Úřady proti tomu nemohou nic dělat, pochod je oficiálně ohlášen jako protest proti české účasti ve válce v Iráku. A z důvodu, že takový pochod pořádá nácek, není možné v demokracii akci předem zakázat. Je to možné na místě - kdyby se zjevně odchýlila od nahlášeného účelu. Ale když si při pochodu samém dají náckové pozor, není možné úředně dělat vůbec nic.
Proto přichází na řadu občanská iniciativa - když bude na plánované trase pochodu dost velký počet lidí s píšťalkami, když jich bude desetkrát víc než nácků, tak si plešatí do uliček židovského města na svůj pravděpodobně pochodňový průvod prostě netroufnou ani pod policejní ochranou.
Proto připomínám, že na desátého listopadu připadá Den protipožární bdělosti, kdy by měl každý iniciativní vlastenec vytvořit Individuální protipožární hlídku. Prostě vyrazit do ulic s minimaxem, kýblem vody, lahví vody či prostě čímkoliv, co je možné použít k hašení požáru. A v případě, že nějaké nebezpečí požáru uvidí, měl by každý vlastenec samozřejmě dle svých sil hasit, co bude moci. Největší ohrožení požárem bude ten den pravděpodobně hrozit v Praze v Maiselově ulici, kde nebude možné úředně zakázat pochodňový průvod nácků. Přesto - když bude dost slušných lidí s kýbly a minimaxy - tak hořící pochodně Maislovkou neprojdou. Z požárně bezpečnostních důvodů totiž nelze riskovat jejich průchod kolem synagog, které by mohly chytnout.
Formality s nahlášením shromáždění si beru na sebe, spolupořadatelem Dne protipožární bdělosti je kolega Potůček, ale v našem úsilí uhasit ten požár za námi stojí celý Reflex.