Zablokujme vodní skútry!

Zablokujme vodní skútry!

Zablokujme vodní skútry!

V pátek se Prahou prohnala demonstace spojená s blokádou jízdního pruhu na nábřeží Edvarda Beneše. Bohulibým cílem demonstrantů byl protest proti údajné diskriminaci majitelů a jezdců na vodních skútrech. Vláda mimo jiné v připravované novele zákona chystá reguli, podle které by jednotlivá řádiště pro jezdce na vodních skútrech provozovaly soukromé subjekty, na skútraře by dohlížely, vybíraly za jízdu vstupné a také platily státu roční paušál padesát tisíc korun.


Vláda chce touto regulací zajistit, aby jezdci na vodních skútrech nejezdili tam, kam nemají, jak se v minulosti xkrát stávalo. Naše země nemá moře a vodních toků vhodných k ježdění na řvoucích vodních motorkách je pomálu, většina obyvatel totiž dává přednost méně hlučné zábavě u vody - například koupání, rybaření nebo válení se na dece. Protest skútrařů tak lze chápat jako protest omezené, bohaté a ke svému okolí bezohledné (jízda na vodním skútru je slyšet na kilometry daleko) skupiny obyvatel, která své zájmy jednoznačně upřednostňuje jak nad zájmem koupající se většiny, tak nad zájmem ochrany přírody jako celku.
Demonstrovat samozřejmě mají právo neonacisté, pedofilové i jezdci na vodních skútrech, zablokováním byť jen části pražské ulice však skútristé hrubě omezili všechny ostatní neskútraře a koneckonců i skútraře, kteří v pátek chtěli po nábřeží projet ne na vodním skútru, ale autem. Takový protest je naprosto nelegitimní, nepřijatelný, a žádá si odvetu. Proto by každý, komu vadí blokády těchto hlučných sportovců, měl na protest proti hluku vodních skútrů nacpat každému takovému stroji, který spatří, do výfuku brambor.