Mimozemšťani jedou!

Mimozemšťani jedou!

Mimozemšťani jedou!

Každý novinář musí zvolat třikrát sláva, když slyší tak dobrou zprávu, jakou uveřejnil iDnes.cz. Na podzim se začíná točit druhý celovečerní film Akta X! Takže mohu čtenáře ujistit, že od data, kdy lze čekat dílo i v našich kinech, bude zase o čem psát!

Každý novinář musí zvolat třikrát sláva, když slyší tak dobrou zprávu, jakou uveřejnila iDnes.cz. Na podzim se začíná točit druhý celovečerní film Akta X! Takže mohu čtenáře ujistit, že od data, kdy lze čekat dílo i v našich kinech, bude zase o čem psát!
Článek zní věrohodně, film asi opravdu bude. Co přinese? Filmová a televizní tvorba je tak podmanivá, že se promítá do nejroztodivnějších koutů lidské psychiky. Každý psychiatr například ví, že dnes nejsou psychotické panické strachy z kobylek či moru, ale z mimozemšťanů a AIDS. Módnost a skutečnost, co je zrovna „in“, dokáže ovlivnit dokonce i projevy duševní nemoci!
Nejinak je tomu s módností a nabídkou tipů, kteří nám čtenáři do Reflexu zasílají. Je-li v centru pozornosti skautský oddíl Mravenci a týraný Ondřej, dostanu za den dva nebo tři maily o skautech a týrání dětí. Pak se v novinách začne psát o něčem jiném, třeba o radaru, aničkování jako kouzelným proutkem zmizí a na stole (přesněji - v počítači) jsou škodlivé účinky radarového radarování.
Já osobně preferuji témata duchů, strašidel, strašidelných domů, bubáků a belzebubů. Mapuji je uplynulých dvacet let, a kromě nedomrlého poltrgeista, který byl nejspíš nějakým roztodivným elektromagnetickým jevem, jsem nikdy nic nezmapoval. Zdálo by se prostě, že strašidla nejsou - a ukazují na to i dopisy čtenářů. Do pěkného strašidelného domu mne pozvou málokdy.
Jak však přijdou do kin další Akta X, věřím, že se situace radikálně změní. Jak se do povědomí veřejnosti dostanou ufonauti, budou přibývat i u nás v redakci tipy na stopy jejich přistání. A tak se na nový film opravdu těším.