Anatomie zfetované kachny

Anatomie zfetované kachny

Anatomie zfetované kachny

Na Novinkách jsem našel fascinující text s úderným názvem "Zfetovaný jelen odhalil ilegální pole s marihuanou". Tato krásná ukázka novinářského umu odhaluje, jak jednoduchou anatomii má kachna.


Článek je příznačně podepsán "Famous" a jeho název nenechá nikoho na pochybách, že půjde o počtěníčko. A skutečně - dočteme se dojemnou storku. Kdesi ve Švýcarsku začali jeleni v lesích jevit známky zmatenosti a dokonce napadali turisty. Když začali místní zjišťovat příčinu, objevili pole konopí, které jeleni žrali a sjížděli se jím. Místní pak přivolali policii a ta na poli zatkla dva pachatele, kteří zrovna sklízeli.
Několik faktických připomínek. Konopí se ve Švýcarsku pěstuje legálně. Jeho účinná látka - THC - je za syrova neaktivní a aktivní je až po zahřátí na devadesát stupňů. Proto se ostatně konopí kouří v jointech a nežere, přesněji - žere se jen ve formě pečených pace-cakes, které se opět pečou za vysoké teploty. Zpráva byla zveřejněna počátkem července, konopí je zralé v září až říjnu.
Takže analyticky: Pěstuje-li někdo ve Švýcarsku konopí, nelze na něj kvůli tomu volat policii. Žere-li jelen konopí, nezfetuje se. Bude-li kdokoliv na poli konopí v červenci, nemůže tam vidět sklizeň. Na zveřejněné zprávě není pravdivý ani jediný řádek. Anatomie novinářské kachny je velmi jednoduchá, nemá žádné přesné zákonitosti lži. Může to prostě (jak vidno výše) být libovolná blbost. Záleží jen na médiu, je-li dostatečně shitozní, aby tu pitomost otisklo a kachnu vytvořilo.