Omluva Radovanu Krejčířovi

Omluva Radovanu Krejčířovi

Omluva Radovanu Krejčířovi

Čas od času se podívám dozadu na své články a zjišťuji, zda nemám některé své dřívější výroky přehodnotit. Nestává se mi to často, ale nyní - na upozornění čtenáře - musím přiznat, že jsem se s odsudkem Radovana Krejčíře unáhlil.

„Vážený Jiří X. Doležale, vyzývám Vás, abyste se omluvil za článek "RADOVANE, ZKLAMAL JSI MNE!" v němž jste pana ing. Radovana Krejčíře obvinil z "trapného selhání" a urazil tím nejen jej, ale i všechny jeho příznivce! Omluvte se, nebo odstupte!!! Jakub Plicka,“ psalo se v mailu, který dnes přišel. Podíval jsem se na inkriminovaný článek a zjistil jsem, že pan Plicka má pravdu.
Psal jsem tehdy, že Radovan Krejčíř zklamal všechny své příznivce, obdivovatele, fanoušky a další, kteří mu drželi palce. Zklamal je tím, že se nechal v Jihoafrické republice chytit a zavřít se do vazby. Trvalo měsíc, co jsem své zklamání zpracovával, racionalizoval a vyrovnával se s ním. Pak uběhl čtyřicátý den a Radovan v té Jihoafrické republice, kde se nechal chytit, zase utekl.
Proto se panu Radovanu Krejčířovi hluboce omlouvám jak za článek, tak především za pochybnosti, které jsem o něm měl, a panu Plickovi děkuji za upozornění na toto tristní selhání.