Zastavme blokády nevinných

Zastavme blokády nevinných

Zastavme blokády nevinných

Česká ultranacionalistická Národní strana v sobotu zablokovala hraniční přechod v Dolním Dvořišti. Asi patnáct lidí bránilo nezúčastněným rakouským řidičům projet hranice. Národovci tak ukázali, že jsou naprosto stejní jako rakouští zelení ekoteroristé - stejně jako oni se dopouštějí teroristických akcí zaměřených na nevinné.

Národní strana se dávno vyloučila ze slušné společnosti díky svým ostrým protiromským výlevům či tyátru, který každoročně pořádá u památníku koncentračního tábora v Letech. Nyní ultranacionalisté zachytili notečku protirakouských nálad a rozhodli se zviditelnit tím, že udělají stejné svinstvo, jakého se chronicky dopouštějhí rakouští ekofašisté.
Skutečnost, že český ultranacionalista myslí stejně jako rakouský ekoterorista, nikoho nepřekvapí. Chronická deprivace a pocit sociální vyloučenosti budou u obou skupin pravděpodobně velice podobné, a i když jedni se zaštiťují Národem a druzí Přírodou, půjde o velice podobné jedince. To, co je překvapující, je ochota místních úřadů ultranacionalistům jejich prudivou akci povolit.
Naše úřady nezachovaly chladnou hlavu a přidaly se k vlně hysterických rakousko-českých animozit, které patří do devatenáctého století. Jejich postup je - stejně jako akci Národní strany - třeba co nejostřeji odmítnout, protože v žádném případě nelze akceptovat teror na nezúčastněných.
Jak ukazuje ilustrace, kterou nám zaslal čtenář, existují mnohem přijatelnější formy odporu proti blokádám - třeba polepit rakouským ekofašistům jejich auta touto nálepkou.