Rakouští ekofašisté ničí českou přírodu

Rakouští ekofašisté ničí českou přírodu

Rakouští ekofašisté ničí českou přírodu

V pátek jedenáctého května jsme s kolegou Honzou Potůčkem vlastními těly zablokovali na rakouské straně hraničního přechodu Dolní Dvořiště rakouský náklaďák, jehož řidič měl v úmyslu zatarasit silnici do Čech. Odvedla nás rakouská policie, takže se nám plánované blokádě českých hranic připravené protitemelínskými aktivisty nepodařilo zabránit. Ale o tom si přečtete ve čtvrtek v Reflexu, kde najdete i fotoreportáž Tomáše Tesaře, zde chci uvést jeden aspekt rakouských blokád, který ještě nikdo nezmínil.

Na protidemonstraci v Dolním Dvořišti jsme se zdrželi skoro dvě hodiny – dvě hodiny totiž trvala blokáda našich hranic. Podrobnosti naleznete ve sloupku Honzy Potůčka. Těsně před jejím ukončením jsem najednou se zděšením zaznamenal, jak protijaderní ekoaktivisté záměrně ničí českou přírodu. Ministr Bursík při příležitosti kácení alejí kolem našich silnic do televize prohlásil, že když se občan setká s ničením přírody, má to nahlásit České inspekci životního prostředí. Proto v pondělí faxuji na ředitelství ČIŽP tento fax:

Podnět k zahájení řízení pro ničení české přírody šířením odpadu do krajiny

Dne 11. 5. 2007 jsem byl svědkem demonstrace rakouských ekoteroristů na hraničním přechodu Wullowitz v Rakousku. Lidé ohánějící se ochranou životního prostředí nafoukli desítky žlutých reklamních balónků plynem, který si přivezli v bombě, a při ukončení demonstrace všechny gumové balónky vypustili. Ten den vál silný vítr směrem do Čech – takže ekologičtí teroristé do Čech vzduchem poslali kýbl odpadu, gumy z balónků. Balónky vítr roznese po české krajině a zahnojí ji nejen rakouskou ekoteroristickou propagandou, ale především zbytky gumy, která se přirozenou cestou bude v půdě rozkládat desítky let.
Proto vás žádám, abyste ve věci zahájili řízení. Pořadatelem demonstrace byla dle aktivistického webu temelin.at organizace Freistädter Mütter gegen Atomgefahr, zodpovědnou osobou pak paní Gabriele Schweigerová, telefon 0043 664 94 35141.