Zakažte Afričanům negra!

Bílé vedení města New York má chvályhodný záměr: Zakázat užívání slůvka negr. Tento bohulibý a chvályhodný cíl je bohužel komplikován skutečností, že ono neblahé slůvko používají hlavně Afroameričané.


Lidové noviny prvního března informovaly o tomto bohulibém záměru a myslely to vážně. "Mí kolegové a já v městské radě jsme přijali usnesení o symbolickém moratoriu pro slovo začínající na N, abychom dali jasně najevo, že nehodláme mlčky přihlížet tomu, jak naše děti zabředají do kulturní ignorance," prohlásil totiž newyorský radní Leroy Comrie, Afroameričan. Taky to myslel vážně. Za účelem zkorektnění mluvy pak budou cenzurovány hiphopové kapely černošské mládeže, aby si vzájemně ve svých textech vyjadřujících pubertální existenciální bol neříkali negře. Vždy´t je to projev kulturní ignorance!
Dostáváme se tak do situace, kdy kulturně plně asimilovaný Afroameričan přikazuje kulturně neasimilovaným Afroameričanům (rozuměj černý černým), že se mají vzájemně nazývat tak, jak jim vymysleli bílí.
Výše uvedený proces je pak vydáván za projev politicky korektního přístupu, vzájemného respektu a slušnosti. Bez ohledu na to, že se jedná o nejhorší představitelný rasismus, nadřazenost až do nebe volající. Podobný přístup totiž ve skutečnosti říká: Ani mluvit ti negři neumějí, to my, bílí, je musíme naučit, jak si mají říkat, aby nás to neuráželo!
Trend, který celá bizarní událost vyjadřuje, je bohužel nezastavitelný. Proto se těším, až nám ve jménu politické korektnosti zakážou říkat, že jsme Češi. Je to přece skrytý projev nadřazenosti nad Slováky.