Bordel ve Sněmovně

Je hanbou českého lidu, že musí přijít Valach, aby se v Poslanecké sněmovně konečně začala říkat pravda. Mirek Topolánek však s šarmem sobě vlastním ponižující tradici politicky korektního pokrytectví probořil.


Premiér naší republiky se dostal svým výrokem až na takový politický Olymp, jakým bylo první pokomunistické prezidentování. Topolánkova pravdivá věta se totiž zařadí do stejných výšin jako slavné Havlovo „Naše země nevzkvétá“, které pronesl v novoročním projevu v roce 1990. Byl to první svobodný Nový rok naší země po čtyřiceti letech komunismu.
Premiér nyní - stejně trefně, výstižně a lakonicky prohlásil, že ve Sněmovně je bordel. Je škoda, že neměl projev trochu delší - bordel, jak pan premiér jistě ví, je totiž také v Senátu, na úřadech, soudech, u policie, a povšechně v celé zemi. Bordel je v podstatě nejvýstižnějším slovem, chceme-li nějak jedním slovem charakterizovat naši vlast. Bordel je vedle korupce samou podstatou našeho politického systému a převodních pák moci, a na Češích je třeba obdivovat, že tento stav přetrvává změny režimů.
Mirek Topolánek ono kouzelné slovo vzkřísil, na parlamentní půdě rehabilitoval, a tím mezi poslance navrátil Pravdu. Tu Pravdu s velkým P. Budiž mu za to dík.
Zbývá něco dodat? Ano! Kalousek je politická jednička!