Chrochtání jako součást komunální politiky

Media nepříčetně vřeští, že designovaný starosta Dvora Králové byl v minulosti soudně trestán za násilný trestný čin a že proto nesplňuje jakási "etická" či jaká kritéria k výkonu funkce. Je to nesmysl či lépe - je tomu právě naopak. Svou minulost pan starosta jistě v komunální politice dobře zúročí!


Designovaný starosta Dvora Králové nad Labem a podnikatel Daniel Lukeš dostal před lety podmínku za účast na ozbrojeném vydírání. Mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové Pavel Staněk České televizi, která informaci uvedla jako první, sdělil, že Lukeš byl v prosinci 2001 za napomáhání k vydírání pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu dvou let odnětí svobody s odkladem na dva roky. Podle výpovědi, ze které ČT citovala, pan Lukeš spolu s jedním bývalým policistou odvezli uneseného v kufru auta na přehradu Les Království. Tam na něj údajně mířili pistolí a on je musel odprosit. Poté jej donutili chrochtat a lézt po čtyřech.
Jak ukazuje čerstvý příklad Vsetína, je v komunální politice odvoz občanů za město velmi populární a může přinést drtivé vítězství v komunálních volbách. Přitom tam vyváželi občany zcela standardním a pohodlným způsobem, v autobusech a na sedadlech. Proto lze očekávat, že vyvážení neplatičů v kufrech aut by sklidilo ještě větší potlesk občanů - zvláště kdyby je radnice poté ještě donutila odprošovat - a že tedy pan Lukeš může své v minulosti nabyté dovednosti dobře uplatnit.
Města však nemají problémy jen s neplatiči, jsou i jiní. A nucené chrochtání se jeví jako velice perspektivní metoda polepšování například sprayerů, notorické problémové skupiny našich měst. Všechny ostatní v praxi vyzkoušené metody boje se sprayery jsou totiž buď málo účinné nebo řádově dražší. Násilné běhání po čtyřech by pak jistě polepšilo i ty nejzarytější majitele psů, kteří své miláčky venčí v městských parcích bez vodítka.
Proto lze pana Lukeše považovat pro funkci starosty ne za handicapovaného, ale naopak za dobře odborně připraveného! Chrochtání zdar.