Konečně pravá demokracie

S tím, jak se mění klasická role médií a jejich fungování, se stále více mediálních subjektů snaží o komunikaci se čtenářem. Server aktualne.cz ji dotáhl k naprosté demokratické dokonalosti.


Tak jako v politice, i v komunikaci se čtenářem se stává, že se vytvoří dvě skoro stejně silné či početné formace, z nichž každá chce něco úplně opačného než ta druhá. A vzniká pat... Jak je tato situace zhoubná, snad přesvědčila každého občana povolební politická krize. A většina lidí se shoduje, že je podobnému vývoji do budoucna třeba zabránit - například lichým počtem poslanců.
Média, která se pokoušejí diskutovat se čtenářem a dbát jeho názoru, se často dostávají do velmi podobné - patové - situace. Je v podstatě jedno, jaká otázka je položena a k jakému problému se má hlasovat. Čtenář je nepředvídatelná entita, a proto se můžeme třeba i k otázce o hubení potkanů dočkat velice překvapujícího výsledku ankety HUBIT - NEHUBIT. Padesát na padesát jak ve Sněmovně. Proto je třeba ocenit, jak vynalézavě, demokraticky a především prakticky se s tímto problémem vypořádal progresivní zpravodajský server aktualne.cz . Jak ukazuje screenshoot jejich ankety, pat při této koncepci skutečně vzniknout nemůže.
Chvála svobodě volby!
Proto želva soudí, že by se k podobnému principu hlasování mělo přistoupit ve volbách do zastupitelských úřadů nějak podobně a že by hlasovací lístky při příštích volbách měly být pojednané jako anketa na aktualne.cz . Vzhledem ke svým osobním preferencím Leesa soudí, že by měly vypadat takto:

VOLÍM ZA DOŽIVOTNÍHO NÁČELNÍKA JIRKU PAROUBKA.
ANO