Premenstruační negativismus ČSSD

Želva Leesa sledovala pořad Otázky Václava Moravce, ve kterém ukazovali pány Přemysla Sobotku za ODS a Lubomíra Zaorálka za ČSSD. Želvě se to moc líbilo, dosud si úplně nedovedla představit, co znamená fráze "bejt zašprajcnutej jak puberťačka".


Pan Zaorálek předváděl něco, čemu se v psychologii říká negativistiská regrese. ČSSD jakoby se psychicky vrátila do období, které normálně v ontogenezi lidské psychiky končí někdy ve čtyřech letech věku. Období, kdy dítě popírá realitu, když mu nevyhovuje, kdy tvrdí, že po sobě nemůže uklízet, protože nemá ručičky (ač je zjevně má) a kdy se agresivně vymezuje PROTI všemu, co vidí nebo si dokáže představit. Podobné projevy snad lze ještě zaznamenat při premenstruačních stavech pubertálních dívek, které si ještě díky mládí vůbec nedovedou poradit s oním hormonálním výronem, který perioda do jejich nezkušeného mozečku vylévá.
Pan Zaorálek potvrdil, že sociálnědemokratická strana - jako čtyřleté dítě, když kope nožičkou do předmětu, o který zakoplo - je a bude proti všemu. Jakoby si sociální demokrati vůbec neuvědomovali, že politici jsou placeni za to, aby podle výsledků voleb uzavřeli dohody o vládě. Tečka. Pan Zaorálek přesto jen v mnoha variacích předvedl postoj "žádnou vládu nepodpoříme, o žádných postech ve sněmovně nebudeme jednat, a vůbec si s váma nebudeme hrát, protože jste oškliví! Fuj!"
Hystericky se nakrucovat a předvádět princeznu trucínku mohou sociální demokraté doma, nebo za tím účelem odejít do privátního sektoru. Ale v politice nemá negativistická zašprajcnutost, kterou pan Zaorálek prezentoval, co pohledávat. Ve stejné době, kdy Lubomír Zaorálek předváděl v ČT negativistickou regresi, však na NOVĚ Jiří Paroubek už opatrně naznačoval možnost, že socdem by mohla tolerovat Topolánkem sestavenou vládu. Co je příčinou takového rozporu uvnitř oranžové party?
Želva ví, že když něco podobného jako Zaorálek začne předvádět politik v Africe, jednoduše ho klepnou a sežerou. Jiří Paroubek to zřejmě ví také, vždyť si musí vzhledem ke své tučnosti hrozbu sežrání uvědomovat mnohem intenzivněji než drobný a zahořkle působící Zaorálek. A je vstřícnější ze strachu, aby neskončil na pekáči.

Tak pravila želva Leesa