Novoročenka od krokodýlů

„PF 2006“ je otřelá, nudná a zbytečná fráze, kterou jsme v posledních dnech mazali z mailů a mobilů stokrát, sociálně exponovanější jedinci pak i tisíckrát. „PF 2006“ je nicneříkající, prázdná a falešná fráze, žvást a blábol, který není nikomu nic platný. K oné frázi se totiž bohužel nedává žádný novoroční dárek...

...
Rozhodl jsem se - již na podzim roku 2005 - pozměnit tuto trapnou tradici a s novoročním přáním dávat těm, kterým přeju, i něco, co se hodí do domácnosti. V Burkina Faso, kde jsem byl fotografovat krokodýly, jsem v džungli u řeky Mouhoun (dříve Černá Volta) zapnul svůj skorovodotěsný mp3 player a pokoušel se moc nesípat.
Nevyšlo to - mé chroptění bylo tak nepříjemné, že jsem ho musel vystřihat. Přesto i to, co po editaci zbylo, je možná libozvučnější než řada vokálních výkonů našich předních... Koho vlastně? Je gramaticky správnější termín „popíčů“, „popáků“ nebo„popoušů“? Prostě - i po mém diletantském sestřihu je ta nahrávka ptáků, hmyzu a domorodých žen od přívozu přes Mouhoun libozvučnější než výkony našich popových hvězd.
Mouhoun - Černá Volta - je velká řeka, proto má nahrávka jejího hlasu i ve formátu mp3 přes třicet mega. Ale pokud jste na rychlém připojení, můžete nyní stahovat k tanci i poslechu novoroční dárek od krokodýlů a jxd.