Marx, Engels, Linux...

...to je můj rytmus. Tedy - MŮJ naštěstí není. Levičáctví mě přešlo s pubertou přirozenou, Linux (stejně jako například pervitin) po první osobní zkušenosti v mé osobní computerové pubertě.

...
A protože jsem jel v obojím, mohu kompetentně srovnávat, v čem jsou ty dvě ideologie podobné či dokonce identické. Open source koncept, stejně jako komunismus, spočívají na zbožné víře v DOBROTU člověka.
Především: Obě spočívají na nesmylsném předpokladu, že člověk je dobrý, altruistický, nezištný a s nesmírnou oblibou v potu práce zadarmo dře pro blaho kolektivu, ze kterého sám osobně v podstatě nic nebude mít (či alespoň jakoby místo té dřiny ležel na zádech a hulil špeky).
Druhý společný nesmyslný koncept: Pro projekt (respektive jeho úspěšnost) je důležité jen a jen tvůrčí nadšení budovatelů a žádnou roli nehrají peníze - ve smyslu investic.
Třetím je pak naprosto fanatická VÍRA, ve které nehrají absolutně žádnou roli fakta a objektivní argumenty. Jakákoliv kritika, či jen poukázání na legrační nedostatek jako neschopnost Firefoxu ukázat při absenci TITLE text v ALTu, jak s naprostou samozřejmostí umějí pokročilé browsery (byť se nejedná o normu W3C, zvyšuje to samozřejmě uživatelský komfort), začne OS komunita ječet jak przněná jeptiška, či spíše jak komunista při drobném poukazu na porušování lidských práv všemi komunistickými režimy v historii.
A stejně tak je to potřeba NEPŘÍTELE. A v něm se obě ideologie shodují až doslovně, pro oba je to americký imperialista. Jen škoda, že komunisty nejde implementovat do drtičky odpadu jako Linux do notebooku.Tučnák rozplácnutý v notebooku
A přitom je to takový sympatický pták - skoro tak sympatický jako komunistické ideály... Marx, Engels, Linux Inside