Jsou novinky.cz serverem vyhulenců?

Novinky.cz zveřejnily zajímavou zprávu. Najdete ji na http://www.novinky.cz/03/70/66.html a její titulek je otřásající. Hlásá: Brusel vytáhl do boje s marihuanou!

Novinky.cz zveřejnily zajímavou zprávu. Najdete ji na http://www.novinky.cz/03/70/66.html a její titulek je otřásající. Hlásá: Brusel vytáhl do boje s marihuanou!O co vlastně jde? Ve zprávě v Novinkách nalezneme: „Unijní ministři zahraničí se na své schůzce počátkem tohoto týdne shodli, že musí zahájit účinné tažení proti této měkké droze, která patří mezi nejrozšířenější v Evropě. Její spotřeba totiž podle průzkumů neustále roste ... Čísla, která statistiky uvádějí, jsou podle Bruselu alarmující - marihuanu prý vyzkoušel už každý pátý Evropan.“Je více než symptomatické (pro méně vzdělané čtenáře - příznačné), že ve zprávě nikdo neuvádí, proč jsou uvedená čísla ŠPATNĚ. Kávu vyzkoušelo dokonce ještě mnohem více Evropanů, a kdybychom se chtěli ptát po zkušenostech se zaváděcí drogou, dostaneme se k tomu, že JAKÝKOLIV evropský závislý (ať už na drogách, alkoholu nebo manželce) začínal na mateřském mléku. Možná trochu napoví, že v současné době předsedá Nizozemsko - a holandští pěstitelé nemají nejmenší zájem na tom, aby peníze za marihuanu zůstávaly v ostatních evropských zemích. Pro Nizozemsko je mnohem výhodnější, když v okolních zemích zuří represe a cizinci si poslušně odjíždějí zahulit (a zautrácet) do Amsterdamu.
Když se však podíváme na hlasování na konci článku na novinkách.cz, docházíme navíc k tristnímu závěru: Nejenže zpráva neuvádí, proč je ŠPATNĚ, že narůstá počet uživatelů konopí. Ona budou - alespoň podle výsledku hlasování na Novinkách - poněkud nabořená i ta čísla. Alespoň podle výsledků jejich hlasování hulí 80 procent čtenářů tohoto serveru. Že by byly novinky.cz novým serverem vyhulenců? (graf převzat ze serveru novinky.cz - zachycuje hlasování čtenářů)

Foto