Reklama na zprávu z “drogové“ tiskovky vlády

Milí čtenáři našeho serveru: Očekáváte-li dnes nějaké zprávy o tiskovce, na které místopředseda vlády Petr Mareš spolu s mgr. Radimeckým prezentovali současný stav naší drogové scény - jak výsledky vědeckých výzkumů, tak sesbíraná data a materiály o koncepci - máte smůlu. Kupte si Reflex, v příštím čísle o tom najdete článek. Petr Mareš samozřejmě neskončil přečtením statistik, o kterých jste už slyšeli z televize. Naznačil směr protidrogové politiky naší země na léta 2005-2009 a seznámil účastníky se zprávou OSN „ve věci drog“, kde je naší zemi věnována (v podstatě v dobrém) celá kapitola.


Už nyní vám však mohu prozradit letmé dojmy, které jsem nasbíral: Seděl jsem, věrný povinnostem role národního narkomana, v tričku s motivem marihuany a v mikině, která má zelenou palici osypanou lesklými krystaly THC přes celá záda. Nejenže mé oblečení nikdo nechápal jako provokaci, nejenže si toho nikdo ani nevšiml! Velmi podobné tričko, které jsem měl na sobě, měl na této tiskovce i jeden mladý novinář, a měl je oblečené bez jakéhokoliv politického úmyslu. Prostě si ho ráno vzal.
Ta malá úvaha o tričku snad napoví, co najdete v článku v příštím Reflexu. Prostě - marihuana je v naší společnosti bezproblémově normalizovaná. Podobná věta na tiskovce nezazněla, musíte ji odvodit z čísel tiskové zprávy o konzumaci drog v letech 1999-2002. Ale je tomu tak.
A navíc klesá zájem o heroin a pervitin - já se domnívám, že především DÍKY CELOSPOLEČENSKÉ AKCEPTACE MARIHUANY I MASIVNÍ RACIONÁLNÍ PREVENCI.
A, milí čtenáři, koncept nové protidrogové politiky tuto skutečnost dejme tomu nezanedbává :))))))))))) Ale víc až v příštím Reflexu!