Tři mrtví policisté a květináč...

V neděli zabil opilý řidič jedoucí šílenou rychlostí tři mrtvé policisty. Hrozí mu dva až deset let vězení. Nechávám jiným, aby diskutovali, jestli je to akorát, nebo málo, jsem krvelačný, tak raději na podobná témata držím hubu.


Když si však nalistuji některou semennou banku (myslím, že netřeba zdůrazňovat, že mluvím o semenech skunku, šlechtěné marihuany) a projdu reklamní texty, najdu spoustu nových hybridů a kultivarů, kde prodejce slibuje výnosy třeba jeden a půl kilogramu z jediné dobře vedené outdoor rostliny.
Vypěstovat jeden a půl kilogramu, to už málokterý policista vidí jako pěstování v malém rozsahu. Přestože je to množství trávy možné dnes vypěstovat v jediném (velikém samozřejmě) květináči. Když zalistujete trestním zákonem, zjistíte že „§ 187 - Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů: Kdo bez povolení vyrobí, doveze, ... omamnou nebo psychotropní látku nebo jed, a spáchá-li tento čin ve větším rozsahu, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.“
Ano, v praxi se tak neděje, ale teoreticky, podle zákona, má život tří policistů stejnou „trestní“ cenu jako vypěstování kytky v jednom květináči.
Je cosi shnilého v legislativě české...