Výhody staromládenectví

Nebudu psát o Million Marihuana March, protože to nemá smysl. Nic (zaplaťbůh) k zaznamenání, neskutečné množství fotek má hypervýkonný Štěpán Kotrba zde. Budu psát o tom, jak jsem měl zkažený weekend. Poslední březnový. Byl jsem z důvodu workoholismu připojen ke služebnímu telefonu i v sobotu. V tom přišla SMS.

Nebudu psát o Million Marihuana March, protože to nemá smysl. Nic (zaplaťbůh) k zaznamenání, neskutečné množství fotek má hypervýkonný Štěpán Kotrba zde.
Budu psát o tom, jak jsem měl zkažený weekend. Poslední březnový. Byl jsem z důvodu workoholismu připojen ke služebnímu telefonu i v sobotu. V tom přišla SMS. Včera na letišti v Moskvě našli u mého přítele jeden gram hašiše, vracel se z Indie. Je vězněn, hrozí mu tři roky. Poradíte mi? Děkuji! J.
Zavolal jsem, dozvěděl se, že chlapík měl omylem zapadlý v batohu gram čarasu (v Himaláji, odkud se vracel, zcela běžná věc) a tedˇ je zle. Domluvili jsme si schůzku na druhý den, já vysvětlil, že na úplatek v Rusku asi nemají a jinak zbývá jen mediální kampaň, aby se Rusové toho chlapíka radši co nejrychleji nějak zbavili a poslali ho domů, jako pomohla mediální kampaň kolem pašeráků heroinu vězněných v Thajsku. Pak jsem mobil vypnul.
V neděli ráno jsem se připojil a četl: Omlouvám se, ale necítím se dělat rozhovor, bude mnohem zajímavější mluvit s mým přitelem, o vězení, o soudu. Jinak budu ráda za tvojí pomoc. J.
Telefonuju jí a ptám se, co se proboha děje, zda tam chce svého přítele nechat. Nemluví moc racionálně, zavěsí. Pošlu SMS, jestli si uvědomuje, že tři roky v moskevským kriminálu se nemusejí přežít, a ať připraví alespoň fotky z jejich společného pobytu v Indii a pošle kontakt na přátele nebo rodiče. Ať o tom můžu psát a vyvolat zájem, jinak se jej nikdo nezastane. Odpoví: Nevěřím ti! Nevydírej mě! J.
Zavolám konopnému ombudsmanovi Marku Jehličkovi, takže další člověk má zkažený weekend, s ním se holka baví - ale neřekne mu také nic.
V pondělí zprudím na ministerstvu zahraničí několik lidí, ti musejí volat do Moskvy, a tam zase musí několik lidí dávat dohromady zprávu. Že je to pravda, ža na Šeremeťevu v pátek 25. března zadrželi Čecha, jak pašoval 14,7 g čarasu z Indie přes Moskvu a je to tak zlý, že mu naše zastupitelství zatím hradí obhajobu...
Dohromady asi deset lidí muselo pracovat, protože mi J. lhala a pak se bála to přiznat. nešlo o náhodu, kluk chtěl být doma za frajera. To ovšem nemění nic na skutečnosti, že by v tom moskevském vězení neměl zůstat.
Ale J. se necítí, a tak tam asi zůstane. Bez informací se nedá psát, bez psaní neumím nic dělat, na chlapíka se zapomene a zůstane tam. Díky, J.! Jsem rád, že jsem starý mládenec a žádnou přítelkyni nemám.